Jídelní lístek
Školní jídelna Břidličná

1. – 5. 6. 2020

PONDĚLÍ:
polévka: Mrkvová polévka s nudlemi (OBI,MLE)
hlavní jídlo: Krůtí plátek na hrášku (OBI,SOJ,MLE)
Rýže dušená
nápoj: sirup s ovocnou příchutí
ovoce: Jablko

ÚTERÝ:
polévka: Česneková polévka s vejci a krutonky (OBI,VEJ,MLE,CEL)
hlavní jídlo: Bramborové knedlíky plněné uzeninou (OBI,VEJ)
Zelí kysané červené (OBI)
nápoj: sirup s ovocnou příchutí

STŘEDA:
polévka: Květáková polévka jemná (OBI,MLE,CEL)
hlavní jídlo: Kuřecí nudličky pikantní se šunkou (OBI,MLE,CEL)
Těstoviny – špagety (OBI)
dezert: Oplatky (OBI)
nápoj: Mošt hruškový

ČTVRTEK:

polévka: Polévka hráškový krém (OBI,MLE)
hlavní jídlo: Kuřecí prsa na másle se zeleninou (MLE,CEL)
Brambory vařené
nápoj: Voda se sirupem
Mléčný nápoj (MLE)

PÁTEK:
polévka: Zeleninová polévka s jáhly (OBI)
hlavní jídlo: Vepřové maso z hájovny (OBI,MLE,CEL)
Knedlíky kynuté z celozrnné mouky (OBI,VEJ,MLE)
nápoj: sirup s ovocnou příchutí

Alergeny: OBI – Obiloviny obsahující lepek a výrobky nich; KOR – Korýši a výrobky nich; VEJ – Vejce a výrobky z nich; RYB – Ryby a výrobky z nich; ARA – Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich; SOJ – Sójové boby a výrobky z nich; MLE – Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy); OŘE – Skořápkové plody, ořechy, pistácie, makadamie, mandle a výrobky z nich; CEL – Celer a vyrobky z něj; HOŘ – Hořčice a výrobky z ní; SEZ – Sezamová semena a výrobky z nich; SO2 – Oxid siřičitý a siřičitany; LUP – Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj; MĚK – Měkkýši a výrobky z nich;