Jídelní lístek
Školní jídelna Břidličná



20. září – 24. září 2021

PONDĚLÍ:
polévka: Mrkvová polévka s nudlemi (OBI, MLE)
hlavní jídlo: Těstovinové flíčky s kysaným zelím a slaninou (OBI, VEJ)
dezert: Müsli tyčinka (OBI)
nápoj: sirup s ovocnou příchutí

ÚTERÝ:
polévka: Bramborová polévka s kořenovou zeleninou (OBI, CEL)
hlavní jídlo: Drůbeží játra po znojemsku (OBI, SOJ)
Rýže dušená
Čalamáda sterilovaná (CEL)
nápoj: Voda se sirupem

STŘEDA:
polévka Fazolová polévka (OBI)
hlavní jídlo: Rybí filé – losos přírodní (RYB, MLE)
Brambory vařené maštěné máslem (MLE)
Zeleninová obloha
nápoj: Džus ovocný Rakýtek

ČTVRTEK:
polévka: Zeleninová polévka s drožď. knedlíčky (OBI, VEJ, CEL)
hlavní jídlo: Boloňská omáčka (OBI, MLE)
Těstoviny-špagety (OBI)
Sýr parmazán strouhaný (OBI)
nápoj: Mléčný nápoj (MLE)
Sirup s příchutí cocacola

PÁTEK:
polévka: Hovězí polévka s kapáním (OBI, VEJ, MLE, CEL)
hlavní jídlo: Hovězí maso vařené
Koprová omáčka (OBI, MLE)
Brambory vařené
nápoj: Čaj s ovocnou příchutí slazený



Vedoucí stravování: Chudá Anežka
Hlavní kuchařka: Horská Jana

Alergeny: OBI – Obiloviny obsahující lepek a výrobky nich; KOR – Korýši a výrobky nich; VEJ – Vejce a výrobky z nich; RYB – Ryby a výrobky z nich; ARA – Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich; SOJ – Sójové boby a výrobky z nich; MLE – Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy); OŘE – Skořápkové plody, ořechy, pistácie, makadamie, mandle a výrobky z nich; CEL – Celer a vyrobky z něj; HOŘ – Hořčice a výrobky z ní; SEZ – Sezamová semena a výrobky z nich; SO2 – Oxid siřičitý a siřičitany; LUP – Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj; MĚK – Měkkýši a výrobky z nich;