Jídelní lístek
Školní jídelna Břidličná



12. 4. 2021 – 16. 4. 2021

PONDĚLÍ:
polévka
: Fazolová polévka s uzeným masem (OBI)
hlavní jídlo: Špagety na selský způsob (bezmasé) (OBI, MLE, CEL)
Sýr tvrdý na strouhání (MLE)
nápoj: Minerálky
ovoce Pomeranč

ÚTERÝ:
polévka: Ragú polévka s rýží (OBI, MLE, CEL)
hlavní jídlo: Brokolice smažená
Brambory vařené maštěné máslem (MLE)
Tatarská omáčka (VEJ, MLE)
nápoj: sirup s ovocnou příchutí

STŘEDA:
polévka: Polévka krupicová s vejcem (OBI, VEJ, MLE, CEL)
hlavní jídlo: Vepřová pečeně (OBI)
Zelí kysané červené (OBI)
Bramborové knedlíky (OBI)
nápoj: Čaj s ovocnou příchutí slazený

ČTVRTEK:
polévka: Polévka hráškový krém (OBI, MLE)
hlavní jídlo: Krůtí prsa plněná (OBI,VEJ,MLE)
Rýže dušená
nápoj: kompot míchaný
sirup s ovocnou příchutí

PÁTEK:
polévka: Vločková polévka (OBI, MLE, CEL)
hlavní jídlo: Králík na pražský zp. (OBI, MLE, CEL)
Brambory vařené
nápoj: Mléčný nápoj (MLE)
Voda se sirupem s vlákninou


19. 4. 2021 – 23. 4. 2021

PONDĚLÍ:
polévka: Špenátová polévka s vejci (OBI, VEJ, MLE)
hlavní jídlo: Krůtí maso na slanině (OBI)
Těstoviny (OBI)
Okurka kyselá
nápoj: Mléčný nápoj (MLE)
Voda se sirupem s vlákninou

ÚTERÝ:
polévka: Polévka z červené čočky (OBI, SOJ, MLE, CEL)
hlavní jídlo: Rybí filé pečené na másle s citrony (OBI, RYB, MLE)
Brambory vařené maštěné máslem (MLE)
Zeleninová obloha
nápoj: Džus

STŘEDA:
polévka: Bramborová polévka s kořenovou zeleninou (OBI, CEL)
hlavní jídlo: Kuře pečené (OBI, MLE, HOŘ)
Rýže dušená
kompot míchaný
nápoj: sirup s ovocnou příchutí

ČTVRTEK:
polévka: Zeleninová polévka s jáhly (OBI, CEL)
hlavní jídlo: Plněné papriky v rajské omáčce (OBI, CEL)
Knedlíky kynuté houskové (OBI, VEJ, MLE)
nápoj: Čaj s citrónem
ovoce: Jablko

PÁTEK:
polévka: Slepičí polévka s nudlemi (VEJ, MLE, CEL)
hlavní jídlo: Francouzské brambory se salámem (VEJ, MLE)
červená řepa sterilovaná
nápoj: oběd Voda se sirupem


Vedoucí stravování: Chudá Anežka
Hlavní kuchařka: Horská Jana

Alergeny: OBI – Obiloviny obsahující lepek a výrobky nich; KOR – Korýši a výrobky nich; VEJ – Vejce a výrobky z nich; RYB – Ryby a výrobky z nich; ARA – Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich; SOJ – Sójové boby a výrobky z nich; MLE – Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy); OŘE – Skořápkové plody, ořechy, pistácie, makadamie, mandle a výrobky z nich; CEL – Celer a vyrobky z něj; HOŘ – Hořčice a výrobky z ní; SEZ – Sezamová semena a výrobky z nich; SO2 – Oxid siřičitý a siřičitany; LUP – Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj; MĚK – Měkkýši a výrobky z nich;